Спринтът за мъже на 10 километра от програмата на Откритото Европейско първенство по биатлон в Банско отново беше прекратен заради гъста мъгла на трасето на Бъндеришка поляна. Състезанието, което беше отложено в събота по същите причини, стартира в 12.00 часа днес.

54 биатлонисти стартираха, когато журито реши да прекрати надпреварата заради непрогледната мъгла на огневия рубеж. В този момент двама от българите Красимир Анев и Владимир Илиев вече бяха по трасето, а Мирослав Кенанов и Иван Златев все още не бяха започнали. Анев дори направи две стрелби и се движеше по последната трета обиколка на трасето, докато Илиев беше спрян при подготовката си за първа стрелба.

"Нищо не се виждаше. При втората стрелба дори си мисля, че с два от изстрелите въобще не успях да уцеля дори установката на мишените. Очаквах, че състезанието ще бъде прекратено отново заради мъглата и затова по втората обиколка карах с резерв и все пак спестих сили", коментира Анев.

Състезанието ще започне отначало утре, а преследването ще се състои във вторник. Заради наложителните промени в програмата по всяка вероятност смесената щафета ще отпадне от програмата на Европейското първенство.