След доста тихи 60 минути на леда в редовното време Александър Овечкин избухна в продължението, отбелязвайки победния гол за Вашингтон срещу Детройт. Капитълс спечели с 6:5, а руснакът вкара в 2:37 минута на допълнителното време. Попадението на Овечкин е 39-о от началото на сезона, с което той е лидер при реализаторите. То дойде при числено превъзходство 4 на 3 заради наказание на защитника на Червените криле Брендън Смит.

Освен Овечкин, за домакините се разписаха Джейсън Чимера, Джоуър Уърд на два пъти, Джон Карлсън и Трой Брауър. След него далече е Фил Кесъл от Торонто с 30 точки, а по системата гол+пас има още 12 подавания. За гостите от Детройт хеттрик реализира Густав Нюквист, а по веднъж Джъстин Абделкадер и Томаш Татар. Те инкасираха 12-о поражение с овъртайм през сезона, като по този показател повече загуби има единствено Чикаго.

Домакините на два пъти повеждаха с два гола при 3:1 и при 4:2, но все бяха застигани. Третата част започна с гол на Нюквист за 4:4 само 52 секунди след началото, а в рамките на три минути след това двата отбора си размениха по едно попадение, за да се стигне до допълнително време.