Капитанът на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин стана 84-ият играч в стогодишната история на НХЛ и едва четвъртият руснак, преминал границата от 1000 точки. Това стана факт, след като 31-годишният нападател вкара два гола за успеха на тима си за успеха с 5:2 над Питсбърг Пингуинс. Това бяха точки с номера 1000 и 1001 в кариерата на руснака в НХЛ.

Така Овечкин стана първият хокеист в историята на Вашингтон Кепитълс с повече от 1000 точки,. Останалите трима руснаци, сторили това, са: Сергей Фьодоров (1179 точки), Александър Могилни (1032) и Алексей Ковальов (1029). До момента лидерът на Кепитълс има 546 гола и 455 асистенции в 88 мача, а от началото на сезона се е отличил с 21 попадения и 14 голови подавания за 41 изиграни двубоя.

„Горд съм, че попадам в елитния клуб на руските хокеисти, постигнали 1000 точки в НХЛ. Това е малка и легендарна компания. Аз имах щастието да бъда съотборник със Сергей Фьодоров във Вашингтон. С него сме добри приятели и затова съм радостен, че сме в една престижна класация“, призна Овечкин пред официалния сайт на НХЛ.

Джъстин Уилямс, Никлас Бекстрьом и Ларс Елер също се разписаха за успеха на Вашингтон, а Брейдън Холтби отрази 30 удара за седмата поредна победа на Кепитълс. Евгени Малкин и Патрик Хорнквист бяха точни за Питсбърг, който спря серията си от пет последователни успеха.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ