Новото звездно попълнение на хокейния Динамо (Москва) - Александър Овечкин, заяви, че е отказал да стане капитан на отбора. Припомняме, нападателят на Вашингтон Кепитълс от НХЛ се завърна в родния си клуб, докато трае локаутът в шампионата на САЩ и Канада.

- Разстроен ли сте, че IIHF забавя вашата трансферна карта?
- Разбира се. Бих искал да играя в четвъртък за Динамо. Колкото по-бързо започна, толкова по-скоро ще навляза във форма.

- СКА веднага направи Иля Ковалчук капитан на тима. Какво ще кажете вие по този въпрос?
- Моля ви! Това е нов колектив. Повечето от момчетата не ги познавам. Дори и да ми бъде предложена буквата "С", ще откажа. Отборът си има лидери, опитни играчи. И изведнъж идва някой хокеист с име и застава над тези момчета. Това би било неуважение от моя страна към тях.

- Когото познавате в Динамо освен Александър Еременко?
- Цялото ръководство освен Ротенберг. С него все още не съм се запознал лично. От играчите това са Готовиков, Бабенко, Анисина, Волков и Шафигулина. Няма да ми бъде трудно да се впиша в колектива.

- Каква е вероятността локаутът в НХЛ да продължи през целия сезон?
- Ако лигата продължи да не приема нашите условия за новия колективен договор, няма причина той да бъде отменен. Не знам точно какво искат да променят в контракта. Но това, което е сега, не устройва играчите.