Капитанът на Вашингтон Кепитълс Александър Овечкин намери поредно място в историята на НХЛ. Руснакът вкара един гол за тима си при загубата с 2:5 от Ню Йорк Рейнджърс и така влезе в първата стотица на вечната голмайсторска листа на НХЛ.

Със своята 908-а точка в Лигата Овечкин задмина Скот Стивънс. Съвсем скоро руският хокеист може да изпревари и Гари Робъртс (910 точки) и легендата Боби Ор (915 точки).

Това беше 481-и гол в кариерата на Александър Овечкин в НХЛ. В момента той заема 50-а позиция в класацията по реализирани голове в историята на първенство. За да задмине намиращия се пред него Сергей Фьодоров, звездата на Вашингтон Кепитълс трябва да вкара три гола, което ще го превърне в най-резултатния руснак в историята на НХЛ.

Кевин Клайн, Оскар Линдберг, Кевин Хейс, Дерик Брасар и Джарет Стол бяха точни за успеха на Ню Йорк Рейнджърс, а вратарят на тима Хенрик Лундквист направи 32 спасявания. Маркус Йохансев реализира втория гол за Кепитълс в мача. Стражът на Вашингтон Брейдън Холтби отрази 16 удара към вратата си.