Националният отбор на България по хокей на лед за девойки до 18 години завърши участието си на световното първенство в Дивизия II, група "В" с поражение с 3:4 (1:2, 1:0, 1:2) от Нова Зеландия.

В Зимния дворец в столицата българките бяха лишени от поне точка в мача по-малко от две минути преди края, когато Джес Риал вкара победното попадение за гостенките.

Преди това Нова Зеландия на три пъти повеждаше в мача с голове на Едън Грийвс и Нерис Гордън в първата третина и отново Грийвс пет минути преди края на срещата, но България успяваше да изравни. Точни за националките бяха Мая Георгиева в 16-ата минута на мача, Лена Иванова в първата минута на втория период и Поля Петрова 2:24 минути преди финалната сирена.

Българският тим обаче не успя да удържи равенството, защото точно 50 секунди след изравнителния гол на Петрова Риал донесе победата на Нова Зеландия.

Победата осигури на Нова Зеландия първото място в групата и класирането в Група "А" за догодина. Новозеландките завършват с 12 точки, колкото има и вторият Исландия, но победата в директния мач им дава предимство.

България финишира на предпоследното пето място с 4 точки.