Националният отбор на България загуби от Израел с 3:7 във втория си мач от Световното първенство по хокей на лед за младежи до 20 години, дивизия III, Група "А" в Зимния дворец в София.

Тимът на Израел поведе след първата третина с 1:0, като гола за гостите вкара Ади Риглер в деветата минута. Българският отбор изравни в началото на втората част, като точен бе Александър Станимиров след асистенция на Денис Младенов. По-малко от минута след това Майк Левин отново изведе Израел напред в резултата, а отново той и Никита Зицерман направиха преднината на тима им убедителна - 4:1.

Отборът на България обаче не се предаде и Стефан Пиротски реализира втори гол, а още преди края на втората третина Александър Кожухаров направи 3:4 след асистенция на Васил Вълчев.

Последната част започна с нов гол за Израел на Ори Сегал. Ситуацията стана още по-тежка за тима на България, след като Ян Раскин направи 6:3. Две минути преди края на редовното време Майк Левин оформи хеттрика си за 7:3 за Израел, а България не успя да върне гол, въпреки че в последните секунди извади вратаря си Андреа Карабаджаков, за да има числено предимство на леда.

В по-ранните мачове от деня тимът на Нова Зеландия се наложи убедително над Киргизстан с 12:1, а Турция победи Мексико в много оспорван двубой с 4:3.

В класирането води тимът на Израел с 6 точки от 2 мача и по-добра голова разлика от отбора на Турция, който е втори. Нова Зеландия и България следват в подреждането с по 3 точки. 

В четвъртък България ще играе с Турция в следващия си мач.