За пръв път Парагвай ще има свой представител на зимна олимпиада, стана ясно, след като състезателката във фрийстайла Джулия Марино реши да се бори от за медалите в Сочи името на родината си. 21-годишната сноубордистка се е появила на бял свят в южноамериканската страна, но е била изоставена от родителите си и детството й преминава в Колорадо (САЩ) при приемно семейство. Тя най-напред опита да намери място в отбора на САЩ, но не издържа на жестоката конкуренция и предложи услугите си на страната, в която е родена.

В Парагвай няма федерация по ски и страната никога не е участвала на международни състезания. Международният олимпийски комитет обаче даде съгласието си Джулия да промени своето гражданство от американско на парагвайско и така тя получи възможност да влезе в историята.

Марино е специалистка в новите олимпийски дисциплини - слоупстайл и халфпайп. В първата тя дори е на доста високо ниво, което означава, че в Сочи парагвайската представителка няма просто да отбива номера, а може дори да се бори за медал.