Патрик Чан записа исторически успех в четвъртото състезание от веригата Гран при по фигурно пързаляне – Купата на Русия. Двукратният световен шампион стана първият канадец триумфирал на руска земя, като по-късно днес това може да стори и танцовата двойка Теса Въртю и Скот Моър.

За Чан това е първи успех през сезона, след като испанецът Хавиер Фернандес го победи на Скейт Канада. Успехът на канадеца в Москва обаче е категоричен с 262.35 точки. Той водеше след кратката програма с 85.44 точки, а за волната получи 176.91. Във второто си изпълнение на Патрик показа два четворни тулупа, троен луц и само двоен аксел.

На повече от 30 точки зад Чан остана втория Такахико Козука (229.99 точки). Той получи трети оценки за двете си програми. До третото място се промъкна Михал Брезина от Чехия с 224.99 точки.

Голямо разочарование претърпяха домакините, като Константин Меншов от второ се смъкна едва до девето място. Публика не видя Джони Уейр, който се оттегли заради контузия. Както е известно, американецът тренира в Москва с Галина Змиевская и е омъжен за руския адвокат Виктор Воронов.