Натали Пешала и Фабиан Бурза надвиха лидерите след първия ден Екатерина Боброва и Дмитрий Соловиев и спечелиха турнира от Гран при сериите по фигурно пързаляне за Купата за Китай, пише Красивата страна на спорта. За френското танцово дуо това беше важен успех, защото травма им попречи да се представят на ниво миналия сезон, да се борят за медалите на Европейското и да са на ниво на Световното.

За първия път на голямо състезание Пешала и Бурза представиха новаторската си програма с тема “Малкият принц”. Вдъхновеното им изпълнение им донесе първа оценка на волен танц и 165.68 точки за общото класиране. Шест от деветте елемента в програмата им достигнаха четвъртото ниво на трудност.

Европейските шампиони Боброва и Соловиев бяха по-нервни и това се отрази на представянето им. Те имаха само 4 четвърти нива на “Четирите годишни времена” на Вивалди. Сборът им от турнира е 163.42 точки.

Бронзовият медал е за съотборниците на Пешала и Бурза в групата на Игор Шпилбанд Медисън Шок и Евън Бейтс – 150.53 точки.
В класирането следват: Пернел Карон/Лойд Джоунс (Франция), Александра Олдридж/Даниел Иитън (САЩ), Сяоянг Ю/Чен Ванг (Китай) и Занг ИИ/Ву Нан (Китай).