Европейските шампиони Натали Пешала и Фабиан Бурза взривиха публиката на “Ерик Бомпар Трофи”. Петият турнир от Гран при сериите по фигурно пързаляне се провежда в парижката зала “Берси”. Пред родната публика третите от световното първенство тази година изиграха отлично краткия си танц, който е комбинация от полка и валс, и получиха 68.48 точки. Лидерската им позиция накара публиката да се изправи на крака и дълго да аплодира любимците си.

Французите приеха добре и вторите в класирането Анна Капелини и Лука Ланоте. Италианците получиха рекордно висок за кариерата си резултат за кратка програма – 66.18 точки. Те представиха отлично танца си по музика от филма “Седем невести за седмина братя”. Доста по-назад останаха руснаците Екатерина Разанова и Иля Ткаченко, който с 58.23 точки заемат третата позиция.

Ако класирането се запази така и след волната програма или първите две двойки разменят местата си, те ще се класират за финалното Гран при на най-добрите, с което ще бъде открита пързалката в Сочи. Досега Пешала/Бурза имат победа в сериите, а Капелини/Ланоте едно второ място.

При дамите начело е младата рускиня Юлия Липнитская с 63.55 точки. Тя получи най-висок резултат за техническите характеристики на програмата си. Втора е американката Ашли Уагнер с 63.09 точки, като място в тройката ще я класира за финалите. На третата позиция с 58.26 точки временно е сензацията от миналия сезон Елисавета Туктамишева (Русия).