Питсбърг победи като гост лидера в НХЛ Анахайм Дъкс с 5:2 в среща от редовния сезон в първенството в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Шведското крило Патрик Хорнквист отбеляза две попадения за Пингвините, които са на трето място в класирането в дивизия Метрополитън. Евгени Малкин, Синди Кросби и Блейк Комо също бяха точни за тима на Питсбърг, а Томас Грайс направи 27 спасявания. Отборът печели за пети път в последните си шест мача.

Томас Флейшман и Кори Пери се разписаха за Патиците през третата част. Питсбърг се изравни с Детройт на пето място в Източната конференция. Калгари спечели като гост на Детройт с 5:2, въпреки че домакините поведоха с 2:0 с попадения на Джъстин Абделкадер. Иржи Худлер отбеляза две попадения срещу бившия си тим, а останалите голове за Калгари реализираха Шон Монахан, Мат Стейджан и Мейсън Реймънд. След успеха Калгари се изравни по точки с Ванкувър на второто място в Тихоокеанската дивизия. За Детройт това беше първо поражение от три срещи.

Минесота постигна пети пореден успех, след като се наложи над Каролина с 3:1. Микаел Гранлунд и Зак Паризе се разписаха през третата част, а Чарли Койл беше точен в началото на мача. Райли Неш беше точен за Каролина. Антоан Вермет донесе победата на Чикаго над Едмънтън с 2:1, след като беше точен при дузпите. Отава спечели срещу Бъфало с 3:2, а Ню Джърси загуби от Кълъмбъс с 2:3.