Два дни преди началото на новия сезон в НХЛ играчите на Питсбърг Пингуинс получиха традиционните пръстени за шампионската титла, която спечелиха през миналия сезон.

Както е известно, във финалната серия „пингвините“ победиха Сан Хосе Шаркс, за да спечелят Купа Стенли. Звездата на тима Сидни Кросби беше обявен за Най-полезен играч.

Шампионските пръстени са традиция в четирите най-популярни американски спорта. Всеки отбор избира собствен дизайн на бижутата.

В НХЛ само през две години не са връчвани пръстени. През 1971 година управата на Монреал Канейдиънс не прави специални бижута за хокеистите на тима, а подарява на всеки един от тях по един телевизор. През 2005 година също не се връчват шампионски пръстени, тъй като заради локаут първенството не се провежда.

Питсбърг Пингуинс започва защитата на титлата си в НХЛ в петък (14 октомври), когато в 3:00 часа сутринта българско време приема един от най-големите си съперници в Източната Конференция Вашингтон Кепитълс. „Пингвините“ ще опитат да станат първия тим с две поредни титли от НХЛ след Детройт Ред Уингс през 1997 и 1998 г.