Питсбърг се наложи над домакина Вашингтон с 3:1 и прекъсна серия от пет поредни победи на съперника в редовния сезон на Националната хокейна лига. Марк-Андре Флюри се отличи с 33 спасявания за гостите, а Ник Бонино допринесе с гол с асистенция.
Столичани поведоха в 1:28 минута на третата част с попадение на Евгени Кузнецов, но 24 секунди по-късно Бо Бенет изравни.

Малко по-късно Фил Кесъл даде аванс на Питсбърг, а Бонино на празна врата реши всичко 1:43 минута преди края за петата победа в последните шест мача на тима си.

Отава спечели драматично канадското дерби срещу гостуващия Калгари с 5:4 след дузпи. Кайл Търис и Мика Зибанеяд се разписаха при наказателните удари, а домакините прекъснаха серия от четири поредни загуби и записаха първия успех за сезона в собствената си зала "Канейдиън Тайър Сентър".

Търис се отличи с гол и асистенция в редовното време, а вратарят Крейг Андерсън завърши с 34 спасявания. Боби Райън, Зак Смит и Жан-Габриел Паго също се разписаха. Сам Бенет завърши с гол и асистенция за Калгари, за който вкараха още Дъги Хамилтън, Джо Колборн и Крис Ръсел.

Всички резултати от НХЛ - ТУК!