Брендън Мороу се отличи с два гола и асистенция при победата на Питсбърг над Флорида като гост с 3:1 в мач от първенството на НХЛ. За "пингвините" това бе четвърти пореден успех и общо 19-и в последните 21 срещи. Защитникът Крис Летанг също бе точен, а Бо Бенет направи две асистенции. Скоти Ъпшоул отбеляза първия си гол от 21-и март, а Якоб Маркстрьом направи 19 спасявания за Флорида. Ерик Нистрьом и Алекс Чиасън се разписаха за успеха на Далас над Сан Хосе с 2:1, който е пета пореден за тима.

Вратарят Ричърд Бахмън отрази 31 удара, а Далас се изкачи на осмото, последно място, даващо право на участие в плейофите в Западната конференция.

Фил Кесъл и Джей МакКлемънт записаха гол и асистенция при победата на Торонто над Монреал с 5:1. Тайлър Бозак, Лео Комаров и капитанът Дион Фанюф също бяха точни за Торонто, а Джеймс Раймър спаси 36 удара.

Защитникът Дан Джирарди се разписа в 3:11 минута на продължението, с което донесе успеха на Рейнджърс над Айлендърс с 1:0 в дербито на Ню Йорк. Вратарят Хенрик Лундквист отрази 29 шайби и записа първи мач без допуснат гол за сезона.

Резултати от НХЛ:
Бъфало - Филаделфия - 1:0
Колорадо - Ванкувър - 4:3
Торонто - Монреал - 5:1
Ню Йорк Айлендърс – Ню Йорк Рейнджърс - 0:1 след продължение
Вашингтон - Тампе Бей - 6:5 след продължение
Каролина - Бостън - 4:2
Флорида - Питсбърг - 1:3
Минесота - Кълъмбъс - 2:3 след дузпи
Далас - Сан Хосе - 2:1
Едмънтън - Калгари - 1:4
Лос Анджелис - Анахайм - 2:1