Българският национален отбор по хокей на лед започна с класическа победа участието си на световното първенство в Дивизия III, което се провежда в София, информира Хокейни новини. Воденият от Даниел Куомо тим се наложи с 3:0 над Тайван в мач от Група „А“.

Веселин Диков се отличи с два гола за успеха, а едно попадение добави Мирослав Василев. Димитър Димитров започна на вратата и отрази седемте удара срещу себе си, а в края на мача отстъпи мястото си на Никола Николов.

Много силен мач за азиатците направи титулярният вратар Ю Ченг Ляо, който завърши с 51 спасявания и получи два гола. В края на втората третина той получи контузия и се наложи частта да доиграе Шенг Чун Хуанг, който допусна едно попадение от два удара към вратата.

След отказа от участие на Босна и Херцеговина другият отбор в нашата група – Хонконг, почива и получи служебна победа и днес от 20:00 часа излиза срещу България. За Тайван днес е свободен ден, тъй като ще запише служебно 5:0 над босненците.

В Група „В“ се проведоха два мача. Грузия се наложи с 6:5 над ЮАР, като Витали Думбадзе и Артьом Курбатов се отличиха с по два гола и две асистенции. Люксембург пък разби ОАЕ със 17:0. Колм Кенър вкара пет гола за успеха. Днес от 13:00 часа грузинците играят с Люксембург, а от 16:30 часа южноафриканският тим среща ОАЕ.