Поне още две руски състезателки по шорт трек са били хванати с мелдониум, с който изгоря и Мария Шарапова. Препаратът е в списъка на забранените от 1 януари 2016 г.

Според информация на агенция „Весь спорт“ под подозрение са Екатерина Стрелкова, Екатерина Константинова и Татяна Бородулина, които не попаднаха в руския отбор за световното първенство в Сеул, което стартира на 11 март.

Най-съмнителен е случаят със Стрелкова, която в последния момент беше извадена от отбора. От щаба на тима обявиха, че състезателката по шорт трек е получила контузия.

Вече стана ясно, че лидерът на мъжкия отбор на Русия по шорт трек Семьон Елистратов също беше хванат с положителна проба за мелдониум. Той е олимпийски шампион от 2014-а в щафетата, световен шампион за 2015 г. на 1500 метра и абсолютен европейски шампион за 2016 г.

По същия начин изгоря олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от 2014 година Екатерина Боброва, петкратният световен шампион по кънки бягане Павел Кулижников и волейболистът Александър Маркин.

 ОЩЕ ПО ТЕМАТА С ДОПИНГА НА МАРИЯ ШАРАПОВА - ТУК !!!