Националът по ски Алберт Попов бе успешно опериран днес в университетската болница в Инсбрук, информираха от БФСки. Хирургическата интервенция бе върху десния глезен на алпиеца, който пострада на 17 ноември при тежкия пътен инцидент на пътя „Ретенбах щрасе” между Зьолден и глетчера Ретенбах. За ужасната катастрофа БЛИЦ съобщи преди всички.

Лекарите в болницата са поставили два пирона в глезена на Алберт, като до пълното оздравяване той ще носи лека пластмасова шина, а не гипс.

На 19 ноември Попов ще претърпи и операция на лявата скула на лицето.

Състоянието на помощник-треньора Димитър Христов, който също пострада в катастрофата остава стабилно, но въпреки това той е в реанимацията на болницата в Мюнрау (Германия). Лекарите там продължават да използват повече обезболяващи при лечението му. За българите на място се грижи и директорът на алпийците Иван Каневчев.

При ужасяващия пътен инцидент загина главният треньор на националите ни в алпийските ски Драго Грубелник. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати съболезнователни телеграми до БФСки и семейството на Драго Грубелник.

Кралев е в постоянна връзка с ръководството на БФСки и се информира за състоянието на пострадалите Алберт Попов и Димитър Христов. Министърът е обещал пълна подкрепа на БФСки за лечението и възстановяването на двамата.

Трагичната катастрофа със скиорите ни станала на пътя на Джеймс Бонд

TV ORF потвърди: Треньорът Драго Грубелник е загиналият в катастрофата в Австрия

МВнР пред БЛИЦ: Консулът ни в Австрия е в контакт с Алберт Попов и катастрофиралите национали

Първо в БЛИЦ! Бус с националите ни по ски падна в пропаст в Австрия!