Огромен комплекс за ски скок в центъра на София иска да построи федерацията по ски. Президентът на БФСки Цеко Минев и заместникът му Георги Бобев смятат, че идеята може да се осъществи със средства от европейски фондове. Централата представи проекта пред министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, а на срещата присъства и координаторът на континенталната купа към ФИС Хорст Тилман, който отговаря за изграждането на шанците по света.

"София е идеалното място", обяви гостът.

"Ако изградим такъв комплекс с три шанци, ще може да се провеждат стартове за лятната световна купа, а след това и за трофея през зимата. Вече построихме един подобен комплекс в Алмати, строят се още в Турция и Румъния. Това е една огромна инвестиция за бъдещето, а България я заслужава, тъй като има скачачи като Загрофски, който направи отличен сезон това лято", добави пред "7 дни спорт" Хорст Тилман.

Цеко Минев заяви, че Нейков е силно заинтригуван от идеята, която ще бъде от голяма полза за българския спорт.

"Министърът предложи да изготвим необходимите документи и заедно да отидем при главния архитект на София, за да се намери подходящото място. Това може да бъде като емблема на нашата столица, още повече че проектите ще дойдат изцяло от ФИС. В Самоков пък ще изградим тренировъчен център, където да се подготвят подрастващите", сподели шефът на ските. /БЛИЦ