Месец преди първия старт състезателите от националния отбор по биатлон представиха новите си екипи за предстоящия сезон.

Президентът на БФБиатлон Екатерина Дафовска заяви, че след началото на Световната купа в края на ноември състезателите ще се приберат в България около Коледа. Световното първенство в Осло и Европейското първенство в Тюмен ще са приоритетните стартове пред биатлонистите. "Би трябвало да участваме на всички световни купи. Основните цели пред тима са достойно представяне на европейското и на световното първенство", каза още Дафовска.

Емилия Йорданова и Десислава Стоянова разкриха, че целите са им да попадат в зоната на точките (40 място) в колкото се може повече състезания.

Дафовска разкри, че Красимир Анев е съобщил за промяна в програмата си, според която няма да участва в стартовете в САЩ и Канада заради часовата разлика. "Но се ангажира на останалите състезания да участва. Надяваме се да нямаме проблеми с финансите и да имаме подкрепа от Министерството на спорта, защото тази година сме с по-нисък бюджет. Това е така заради резултатите през по-предишния сезон", добави Дафовска.

Най-добрият състезател за изминалата година Владимир Илиев каза, че е подготвен добре за новия сезон. "Мисля, че съм готов за сезона. Искам най-малкото да повторя резултатите си от миналата година. Световното първенство е най-голямото състезание, но всички стартове са важни. На световния шампионат ще бъде най-трудно", заяви Илиев.

Първото състезание е в края на ноември в Йостерсунд (Швеция) от европейската и световната купа, където България ще участва с А и Б националните отбори.