Втори нов тим беше приет в Континенталната хокейна лига в рамките на няколко дни. В края на миналата седмица в шампионата беше приет тим от Владивосток, а днес това стана факт и за Медвешчак (Загреб).
 
Хърватският тим премина последната инспекция на КХЛ и беше проведена пресконференция, на която беше оповестено, че отборът ще участва в шампионата на КХЛ от сезон 2013/14.
 
Медвешчак е трикратен шампион на Югославия и 13-кратен първенец на Хърватия. От 2009 г. тимът се състезаваше в Австрийската хокейна лига.
 
“Медвешчак е един от най-известните хокейни клубове в Централна Европа. Клубът има половинвековна история и множество титли. Мачовете на отбора винаги са пред пълни трибуни. През тази година тимът игра един мач под открито небе в древния колизеум в Пула. Приветствам Медвешчак в КХЛ и му пожелавам успешно представяне”, заяви президентът на КХЛ Александър Медведев.
 
“Надявам се, че ще успеем да зарадваме с добри игри не само нашите фенове, но и любителите на хокея от всички страни, участващи в КХЛ. Нашият отбор ще бъде съставен предимно от северноамерикански играчи, които имат хърватски корени. Домакинските ни мачове ще бъдат на пързалка с канадски размери, с което ще привнесем отвъдокеански елемент в КХЛ”, обяви президентът на Медвешчак Дамир Гоянович.