Българският национал Стефан Присадов финишира първи в слалома валиден за откритото първенство по ски на Азербайджан. Състезанието се проведе на писта „ЮЛЕН” в Банско. Втори остана водещият слаломист на Словения Матич Скубе, е трети е Георги Георгиев. Австриецът с български паспорт Килиан Албрехт зае пето място.

По-късно през деня се проведе и слалома валиден за националния шампионат на Азербайджан за юноши. Пръв в него завърши Матич Скубе, пред Стефан Присадов и Георги Георгиев. Килиан Албрехт се нареди четвърти. И в двете състезания стартира неостаряващият 54-годишен принц Хубертос фон Хохенлое (Мексико). В своята дългогодишна кариера той е участвал на 10 световни първенства в които има 28 старта. Хохенлое има и участия на две зимни олимпиади. Освен ще стартира в двата слалома принцът снима и документален филм за Банско, който ще бъде излъчен през ноември.

„За първи път съм в Банско и със сигурност пак ще дойда, заяви след финала Хохенлое. – Условията за ски и туризъм тук са перфектни. Надявам се всичко това да се види и във филма, който правим с моя екип”.

На 2-3 април в Пампорово ще се проведат слалома и гигантския слалом от Откритото държавно първенство по ски на България.