Пърнел Събан вкара втория си гол в мача във второто продължение при победа на Монреал Кънейдиънс с 4:3 над Бостън Бруинс в мач от плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Благодарение на това, канадците поведоха с 1:0 победи в полуфиналната серия на Източната конференция.

Голът на Събан падна едва 7 секунди след началото на отброяването за второто числено предимство на Монреал в продълженията. В герой за Канадците се превърна Кари Прайс с 48 спрени шайби, докато Рене Борке и Франсис Булион вкараха другите два гола. Туука Раск спаси 29 удара на вратата на "Мечоците", които завършиха сезона с най-добрия баланс в цялата лига, но отново загубиха домакинското си предимство още в първия мач. Това се случи и при класическия сблъсък с Детройт, който в крайна сметка беше спечелен с 4:1 мача.

Монреал все още не е губил мач в тазгодишните плейофи. Канадците преодоляха Тампа Бей в чиста серия, а в събота вечер гостуват на Бостън за мач номер 2 от полуфиналите на Източната конференция.