Ски курорт №1 на България Банско се включва в честването на четвъртия Световен ден на снега на Международната федерация по ски (ФИС), като за всеки от дните 17 и 18 януари лифт картите за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Подаръкът за малчуганите и родителите им се прави от концесионера на ски зоната "Юлен" АД.

Световният ден на снега - 18 януари, една инициатива на ФИС (Международната федерация по ски), стартирала през 2009 г., вече се отбелязва ежегодно в Банско. Този ден се превръща в истински празник на снега и зимните спортове, насочен основно към децата и младите скиори.

"Център на игрите и забавленията за най-младите почитатели на белите спортове тази година ще бъде "Бъндеришка поляна", каза маркетинг-директорът на скизоната Иван Обрейков.

Домакините канят всички малки и бъдещи скиори и приятели на снежната планина на празника на 18 януари, неделя, когато всички деца до 12 години ще ползват съоръженията на символичната цена от 1 лев. Те ще могат да участват в забавните игри и състезания, ще има и награди и лакомства. "Всички писти и съоръжения в скицентъра работят, условията за каране са отлични и има много скиори, сноубордисти и туристи", съобщи още Обрейков.

По традиция в честването на снежния ден ще се включат над 40 държави с над 620 зимни курорта. В Боровец Световният ден на снега ще бъде отбелязан на 17 януари, когато лифт картите за деца до 12 години също като в Банско ще са с цена от 1 лев. На Витоша и Пампорово празникът на снега ще е на 18 януари, когато лифт картите за деца до 12 г. ще са по 1 лев. Във всички курорти ще има организирани много инициативи за забавление на малките, включващи безплатни уроци по ски.