Сидни Кросби вкара дузпа за Питсбърг и показа, че се чувства много добре при завръщането си в родния Торонто, макар и с екипа на друг отбор. Пингвините спечелиха с 5:4 при изпълнението на дузпите срещу домакините от Торонто и продължават да са убедителен лидер в Атлантическата дивизия с 34 точки, със 7 пред Ню Джърси.

Кросби вкара една от дузпите, а освен това вкара и в редовното време. Джеймс Нийл вкара първата дузпа за гостите, а след него при второто изпълнение Кросби узакони успеха на Питсбърг. Вратарят на Пингвините Марк Андре Фльори спаси и двата удара след края на допълнителното време на Тайлър Бозак и на Назим Кадри.

Нийл, Кросби, Бо Бенет и Паскал Дюпюи вкараха в редовното време за Питсбърг, а за Кросби това беше първи мач с отбелязан гол на домашна арена от три години насам. Иначе той продължи серията си от седем мача, в които записва точки за личния си актив. В момента Сид дъ Кид води в листата на реализаторите в НХЛ с 40 точки (12 гола и 28 асистенции).

Бостън продължава да притиска Монреал на върха в Североизточната дивизия, както и за 1-ото място на Изток, след като отнесе Филаделфия с 3:0 и събра 35 точки. Монреал има само една повече, след като спечели днес с 4:3 при визитата си на Тампа Бей. Тайлър Седжуин вкара своя трети гол в два мача, а след него Бостън стигна до още две шайби в мрежата на Флайърс и така набързо си гарантира успеха с 3:0. Крис Кели и Даниел Пейли оформиха крайния резултат още в първата третина. Вратарят на домакините Туука Раск спаси 23 удара при първата си среща с Филаделфия в кариерата. Монреал стигна до победата след постоянна гонитба в резултата, а в средата на третата третина Брендън Галахър вкара победното попадение.

Останалите голове за успеха на гостите нанизаха Брайън Джонта, Томаш Преканец и Алексей Емелин. За домакините, които инкасираха седма загуба в осем мача, Стив Стамкос вкара своя 19-и гол през сезона. Първа суха мрежа в своя мач номер 99 записа вратарят на скромния Калъмбъс Блу Джакетс Сергей Бобровски. Блу Джакетс спечелиха с 3:0 срещу Детройт с голове на Кам Аткинсън, Джак Джонсън и Ник Фолиньо. Въпреки победата, Калъмбъс е на последно място в Централната дивизия с 22 точки.