Евгения Раданова се класира за полуфиналите в дисциплината 1500 метра на европейското първенство по шорттрек, което стартира днес в германския град Дрезден. Двукратната ни олимпийски вицешампионка бе най-бърза в първа серия с време 2:30.550 минути.

По-късно днес Раданова ще бяга в трета полуфинална серия, като според регламента само първите две от всяка серия се класират за финала. Останалите ни две представителки Марина Георгиева-Николова и Кристина Вутева не успяха да преминат сериите. Георгиева-Николова бе дисквалифицирана в трета серия, а Вутева остана последна в 4-та серия с 2:30.820 минути.

При мъжете на 1500 метра българите също не успяха да се класират за полуфиналите. Асен Пандов завърши трета в трета серия с 2:22.785 минути, а Кирил Пандов бе трети в 7-ма серия с 2:28.094 минути, но според регламента само първите двама от всяка серия се класират за полуфиналите.

Утре са полуфиналите при щафетите. При жените на 3000 метра България е в първа серия с Холандия, Германия и Полша, а при мъжете в сериите днес на 5000 метра България е в трета серия с Италия и Франция.