Победителят от старта в Банско за Световната купа - Радослав Янков призна, че е сбъднал мечта, като е карал и триумфирал пред родна публика. Сноубордистът каза, че не е вярвал, че може да победи, но пък е бил уверен в способностите си.

"Всичко ми беше като на сън. Моя мечта беше да карам пред родна публика. Едва ли съм мислил, че ще спечеля. Вярвал съм в себе си, но не обичам да мисля за класирания. Бях уверен в способностите си и явно това ми помогна"

Пистата беше перфектна. Никога не сме карали на толкова перфектно трасе, всички ще ви го кажат. Останалите ми казаха, че е най-добрата писта, на която са карали в Световна купа. Трасето не се изрови. Второто ми спускане направих две грешки, но това не е било от трасето.

От една страна не ми беше лесно, защото очакванията на всички са много големи, но от друга ми даде голяма сила. Искам да им благодаря. Никога не може да бъде леко. В първите 16 слаби състезатели няма. Разликите са много малки. Ако направя една по-сериозна грешка, мога да остана назад. Никакво подценяване не трябва да има", заяви Янков пред БНТ.