Силна втора част на Ню Йорк Рейнджърс осигури на тима победата с 4:2 над Питсбърг Пингуинс и по този начин резултатът в плейофната серия между двата тима беше изравнен на 1-1.

Фил Кесъл даде аванс на „пингвините“ във втората третина, но още преди края на частта Рейнджърс отговори с голове на Кийт Яндъл, Дерик Брасар и Матс Цукарело.

Крис Крийдър се разписа за нюйоркчани в третия период, а след това Кесъл оформи крайния резултат с втория си гол в мача.

Вашингтон Кепитълс победи Филаделфия Флайърс с 4:1 и поведе с 2-0 в плейофната серия на НХЛ между двата тима. Столичани, които спечелиха „Президентс Трофи“ за най-добър отбор в редовния сезон, имаха пълна доминация на леда.

Джон Карлсън вкара втория си гол в серията в 14-ата минута на първата третина и откри резултата. През втората част Джейсън Чимера вкара от собствената си половина, пращайки шайбата между краката на вратаря Стив Мейсън.

Александър Овечкин и Никлас Бекстрьом също се разписаха за Кепитълс, а Якуб Ворачек реализира единствения гол за Филаделфия. Вратарят на Вашингтон Брейдън Холтби направи силен мач и завърши с 41 спасявания.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НХЛ - ТУК !!!