Сейнт Луис Блус – Чикаго Блекхоукс 3:2
(1:1, 1:1, 1:0)
 
Алекс Стийн вкара победния гол за “блусарите” 21,1 секунди преди края. Така Сейнт Луис спечели първите си три мача от сезона, нещо което се случва едва за трети път в 47-годишната история на клуба.
 
Последният случай беше през сезон 1993/94. Блус обаче никога не се печелили първите си четири мача от сезона. Владимир Ткаченко и Дейвид Бейкс също се разписаха за успеха, а вратарят Ярослав Халак направи 26 спасявания.
 
Патрик Кейн и Джонаватан Тейвс успяха да вкарат гол за Чикаго Блекхоукс. Носителят на Купа Стенли има една победа, една загуба в редовното време и едно поражение извън редовното време от началото на сезона.
 
 
Калгари Флеймс – Монреал Канейдиънс 3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
 
Новобранецът в състава на Калгари Шон Монахан вкара един гол и записа една асистенция за успеха. Свен Берчи и Къртис Гленкрос също се разписаха за Флеймс, които взеха точки и в четвъртия си мач за сезона. Вратарят Джоуи Макдоналд спаси 33 удара.
 
Пи Кей Събан и Ларс Елер вкараха головете за Канейдиънс, които имат 1 победа и 2 загуби от началото на първенството.
 
 
Лос Анджелис Кингс – Отава Сенатърс 4:3 след прод.
(3:0, 0:1, 0:2, 1:0)
 
След като “кралете” изтърваха аванс от три гола, Джеф Картър донесе победата на тима от Лос Анджелис с попадението си в 28-ата секунда на продължението.
 
Това беше вторият гол на Картър в мача. Дъстин Браун също се разписа да пъти за Лос Анджелис Кингс. Точни за Отава бяха Жан-Габриел Пажо, Боби Райън и Милан Михалек.