Русия надделя над домакина Германия с 3:2 в мач от група "Е" от втората групова фаза на световното първенство по хокей на лед. Двубоят се игра "Ланксес Арена" в Кьолн пред пълни трибуни - 18 343 зрители.
Капитанът на руския сборен отбор Иля Ковалчук откри резултата в 14-ата минута на първата част, а в 27-ата минута Николай Кулемин направи резултата 2:0. В последната 40-а минута на втората част германският защитник Кристиан Ерхоф намали на 1:2. В 50-ата минута Александър Овечкин увеличи на 3:1 за руския отбор, отбелязвайки своя четвърти гол в четири мача на световното първенство на Германия. В 54-ата минута нападателят на домакините Александър Барт намали на 2:3.

25-кратният световен шампион Русия, наследник на бившия Съветски съюз, има 36 мача с Германия и няма нито една загуба от германците на нито едно световно първенство.

В този мач отлични прояви имаше вратарят на германския национален отбор Дмитрий Кочньов, който е роден в Казахстан.

В среща от група "F" Швейцария победи Чехия с 3:2 и е начело в групата с пълен актив от 9 точки от 3 мача. Швейцарците поведоха с 2:0 с голове на Мартин Плус и Андреас Амбул още в 14-ата минута на мача. Ян Марек намали на 1:2, но Андреас Амбул вкара втория си гол в мача и Швейцария отново поведе с два гола разлика - 3:1.

Пет минути преди финалната сирена Мирослав Блатак намали на 2:3, но отборът на Чехия претърпя загуба и е на пето място във временното класиране./БЛИЦ