Капитанът Алексей Морозов вкара гол в третия период и донесе на Русия победата с 4:3 над Словакия в мач от Група “А” на световното първенство по хокей на лед.
 
С този успех “сборная” зае второто място в групата и ще започне участието си в квалификационния кръг с три точки. Словакия също ще играе там, но стартира без точков актив. Германия е лидер в Група “А” и в следващия кръг ще почне с 6 точки.
 
Иля Никулин вкара два гола за Русия, а Иля Ковалчук се отчете с три асистенции. Александър Радулов също се разписа за “сборная”.
 
Ладислав Наги записа гол и асистенция за Словакия. Мирослав Шатан и Мариан Габорик също се отчетоха с попадения за домакина на световното първенство.
 
В мач от Група “В” Франция записа първата си победа над Беларус, след като се наложи с 2:1. В досегашните три мача между двата отбора беларусите винаги печелеха с 3:1 – на световното първенство през 2008 и два пъти на олимпийски игри.
 
Кевин Екифюи вкара победния гол за “петлите” след изминаването на едва 46 секунди от продължението. С този успех французите се класираха за квалификационния кръг, догато Беларус ще играе за място в елита в групата на изпадащите./БЛИЦ