Русия и Канада записаха убедителни успехи във вторите си мачове на световното първенство по хокей на лед в елитната дивизия, което се провежда в Кьолн и Париж.

В среща от Група „А“ „сборная“ разнищи Италия със 7:1 в Кьолн. Владислав Наместников и Артеми Панарин вкараха по два гола и направиха по две асистенции. Сергей Андронов също се разписа два пъти. Сергей Мозякин се отличи с попадение и две голови подавания. Сергей Плотников също порази вратата на „адзурите“. Капитанът Вадим Шипачов направи четири асистенции, а вратарят Андрей Василевски завърши с 14 спасявания. Томазо Траверса се разписа за италианците. В следващия си мач Русия ще играе в понеделник срещу Германия, а Италия ще мери сили с Латвия във вторник.

Нейтън Макинън се отличи с хеттрик и една асистенция за успеха на Канада със 7:2 над Словения в мач от Група „В“ в Париж. Тайсън Бари добави едно попадение и три голови подавания. Джеф Скинър и Мичъл Марнър се разписаха по един път и направиха по една асистенция. Брейдън Поинт също беше точен. Травис Кончени подаде за три гола, а Чад Джонсън направи 12 спасявания. Ян Муршак и Ян Урбас вкараха за словенския тим, а Клемен Претнар подаде за двата гола. Утре Канада играе срещу Беларус, а Словения във вторник среща Норвегия.

СВЕТОВНОТО ПО ХОКЕЙ НА ЛЕД