Александър Хорошилов спечели първата си победа в Световната купа на алпийските ски. 30-годишният скиор от Камчатка триумфира на нощния слалом в Шладминг във вторник.
 
Хорошилов направи силен първи манш, а във втория успя да задържи преднината си и финишира с общо време 1:46,39 минути. Руснакът се оказа с 1,44 секунди по-бърз от италианеца Стефано Грос. Трето място зае Феликс Нойройтер. Германецът вече има 560 точки в класирането на дисциплината за сезона. Втори е Марсел Хиршер (Австрия) с 474 точки.
 
Това е вторият подиум в кариерата на Хорошилов, който на 14 декември завърши трети на слалома в Оре. Успехът му в Шладминг е първа победа за Русия в Световната купа от 34 години. Последният руски триумф в мъжките алпийски ски е на 28 март 1981 г., когато Александър Жиров триумфира на гигантския слалом в Лаакс (Швейцария).
 
Месец март през 1981 г. е най-успешният в кариерата на Жиров. В рамките на две седмици той записва единствените си четири победи в Световната купа. Първо печели гигантския слалом във Фурано (Япония), след това е първи в гигантския слалом и слалома в Боровец, а накрая триумфира и в Лаакс. Две години по-късно Жиров загива при автомобилна катастрофа на 24-годишна възраст.