Представители на Русия поведоха след кратката програма при мъжете, жените и при танцовите двойки на последния турнир за сезона от веригата Гран при по фигурно пързаляне в руската столица Москва. Максим Ковтун е лидер при мъжете с личен резултат от 92.53 точки. Втори и трети се наредиха съответно Тацуки Мачида (Япония) с 84,90 точки и европейският шампион Хавиер Фернандес (Испания) с 81,87 точки. При жените води 15-годишната Юлия Липницкая с рекордната оценка от 72,24 точки. Тя изпълни троен луц с троен тулуп, двоен аксел и троен флип.

Европейската шампионка и световна вицешампионка Каролина Костнер (Италия) е втора с 67.74 точки, следвана от американката Агнес Завадски с 60,45 точки. При танцовите двойки начело са шампионите на Европа Екатерина Боброва и Дмитри Соловьов (Русия) с 68.42 точки. Второто място заеха Кейтлин Уивър и Андрю Поже (Канада) с 61.50 точки, а трети са Екатерина Рязанова и Иля Ткаченко (Русия) с 58.59 точки. При спортните двойки очаквано поведоха световните и европейски вицешампиони Альона Савченко и Робин Шолкови (Германия) със 73.25 точки.

Представителите на домакините Вера Базарова и Юри Ларионов останаха втори с 69.72 точки, следвани от канадците Киртен Муур-Тауърс и Дилян Москович с 65.65 точки. Утре състезанието продължава с волната програма в четирите категории.