НЮ ЙОРК РЕЙНДЖЪРС – Монреал Канейдиънс 2:1
(1:1, 1:0, 0:0)
В серията: 2:2
* Рик Неш и Йеспер Фаст вкараха по един гол, а Хенрик Лундквист направи 23 спасявания за успеха, с който Рейнджърс изравни резултата в серията. С тази победа нюйоркчани спряха серията си от шест поредни домакински загуби в плейофите, която започна във финала на Източната Конференция през 2015 година. Тори Мичъл се разписа за Канейдиънс, а Кери Прайс отрази 30 удара към вратата си. Петият мач от серията ще се играе в Монреал. Срещата е в петък от 2:00 часа рано сутринта българско време.

КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС – Питсбърг Пингуинс 5:4
(2:0, 1:2, 2:2)
В серията: Питсбърг води с 3:1
* Маркус Нутиваара, Уилям Карлсон и Буун Дженър се отличиха с по един гол и една асистенция за успеха, който е първи за Кълъмбъс в серията срещу Питсбърг. Пингуинс остава на победа от втория кръг на плейофите. Джак Джонсън и Джош Андерсън също бяха точни за Блу Джакетс, а Сергей Бобровски направи 27 спасявания. Патрик Хорнквист, Рон Хейнсли и Том Кюнхакъл се разписаха за „пингвините“, а Марк-Андре Фльори отрази 29 удара към вратата си. Серията се мести в Питсбърг, а петият мач е в петък от 2:00 часа рано сутринта наше време.

САН ХОСЕ ШАРКС – Едмънтън Ойлърс 7:0
(2:0, 4:0, 1:0)
В серията: 2:2
* Джо Павелски и Логан Кутюр вкараха по два гола, а Сан Хосе Щаркс отговори по зрелищен начин на двете си поредни загуби без отбелязан гол, за да изравни резултата в серията. Патрик Марло, Маркус Сьоренсен и Дейвид Шлемко също се разписаха. Брент Бърнс направи три асистенции, а Мартин Джоунс завърши с 23 спасявания. Така „акулите“ стигнаха до най-убедителната победа в историята си без допуснат гол в плейофите. Това е и най-големия успех със „суха мрежа“ в елиминационната фаза на НХЛ през последните 10 години.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ