Мъгла, дъжд и сняг по трасето отложиха за пореден път официалните тренировки на сноубордистите преди старта от зимните Олимпийски игри във Ванкувър, съобщава официалният сайт на БОК. Българката Александра Жекова и нейният баща – Виктор, само се разходиха до планината Сайпръс, за да разберат за поредното отлагане.

„Това е много неприятно. 95 % от състезателите все още не са минали цялото трасе. Така не можеш да си построиш тактиката и да изпробваш възможностите си преди старта”, заяви Жекова.

Бащата на Жекова – Виктор, който е и личен треньор на сноубордистката, бе още по-категоричен относно лошите условия за тренировки. „Никога досега хората в сноуборда не сме се подготвяли при толкова ужасни условия, това не е редно”, каза той.

„Хората чакат този старт 4 години и сега се мъчим в ужасни условия. Как да тренираш при нулева видимост и с изливаща се като из ведро вода върху очилата ти. Нашият спорт е опасен, има рискови изпълнения и фигури. Вчера една японка получи мозъчно сътресение и бе приета в болница. Не приемам провеждането на състезанията на всяка цена", допълни треньорът./БЛИЦ