Единствените актуални световни шампиони във фигурното пързаляне от САЩ Мерил Дейвис и Чарли Уайт няма да участват в последното състезание за сезона. Световният отборен трофей ще се проведе в Япония през април. Американската федерация последва колегите си от Япония и Русия и обяви състава си за надпреварата.

Най-силната танцова двойка на янките получава заслужена почивка след сезона, в който спечели златните медали във всичките си участия. При танците за САЩ ще участват Медисън Шок и Евън Бейтс. Втората по сила спортна двойка Мариса Кастели и Симон Шнапир също е на линия заради контузията на Кейди Дени и Джон Коклин.

Най-добрите дами Грейси Голд и Ашли Уагнер ще бранят честта на родината си. При мъжете настоящият шампион Макс Аарън е придружен от трикратния номер едно Джереми Абът, който не се класира за Световното.

Световният отборен трофей се провежда за трети път. В него участват шестте страни с най-добро представяне за сезона. Турнирът е генерална репетиция за Олимпиадата в Сочи следващият сезон, когато за първи път ще има отборно състезание. Разликата е, че на Игрите страните ще имат само по един представител в индивидуалните дисциплини, докато тук са по двама.