САЩ стана световен шампион по хокей на лед за юноши до 18 години, след като триумфира на първенството в Словакия. Във финала американците се наложиха с 4:2 над миналогодишния шампион Финландия. За янките това е трета титла в тази възрастова група за последните четири години и седма за последните девет.

Джоел Фараби вкара два гола за успеха, а по едно попадение добавиха Джош Норис и Грант Мисмаш. Урхо Ваакайнен и Еемели Расанен се разписаха за Финландия, която не успя да се възползва от нито една от шестте си възможности при числено предимство.

В мача за третото място Швеция беше по-добрият отбор, владееше повече шайбата и създаде повече положения, но руснаците бяха тези, които вкарваха. „Сборная“ се наложи с 3:0 и взе бронзовите медали. Данила Галенюк, Дмитри Саморуков и Кирил Максимов се отличиха за успеха.

Беларус си гарантира оставане в елитната дивизия, след като в третия решителен плейоф се наложи с 3:1 над Латвия. Дмитри Дерябин, Иван Дроздов и Андрей Павленко вкараха за беларусите. Викторс Ясуновс беше точен за Латвия.

Международната федерация по хокей на лед определи най-полезния играч на турнира, най-добрите по постове и идеалния отбор на световното първенство.

Най-полезен играч: Кристиан Весалайнен (Финландия)
Най-добър вратар: Максим Жуков (Русия)
Най-добър защитник: Миро Хейсканен (Финландия)
Най-добър нападател: Кристиан Весалайнен (Финландия)

Идеален отбор на първенството
Вратар: Дилан Сейнт Сир (САЩ)
Защитник: Миро Хейсканен (Финландия)
Защитник: Максуел Гидън (САЩ)
Нападател: Кристиан Весалайнен (Финландия)
Нападател: Шон Дъги (САЩ)
Нападател: Иван Чехович (Русия)