Рекордните 230 спортисти ще представят САЩ на Зимната Олимпиада в Сочи от 7 до 23 февруари. Предишната най-многобройна делегация на американците бе от 206 спортисти, които се състезаваха преди четири години във Ванкувър (Канада), където САЩ спечели 37 медала, но само 9 златни.

За Игрите в руския курорт САЩ изпраща 105 жени и 125 мъже, като 106 от спортистите вече са участвали на поне една Олимпиада и са спечелили 49 медала, като 13 от тях са златни.

Голямата звезда в делегацията на американците е представителят в ски-алпийските дисциплини и олимпийски шампион в супер-комбинацията от Ванкувър 2010 Боде Милър. Той ще вземе участие във всичките пет дисциплини - спускане, супер гигантски слалом, гигантски слалом, слалом и супер-комбинация. В женските ски американците ще бъдат без звездата си Линдзи Вон, която лекува травма в коляното.

Шон Уайт (сноуборд) и Шани Дейвис (бързо пързаляне с кънки) пък ще се пробват да станат първите американски спортисти, които печелят златни медали в три поредни Олимпиади.

Състезателят по ски-северна комбинация Тод Лодуик ще участва на шести пореден път на зимни олимпийски игри, а лекоатлетките Лоло Джоунс и Лорин Уилямс ще бъдат поредните спортисти на САЩ, които участват на летни и на зимни олимпийски игри. Преди тях осем други спортисти бяха постигали това. Двете ще се състезават в бобслея.

Лорин Джоунс остана четвърта в спринта на 100 метра с препятствия в Лондон 2012, а Уилямс взе сребърен медал на 100 метра от Атина 2004.

Най-възрастният спортист в американската делегация е 46-годишната състезателка по кърлинг Ан Суисхелм, а най-млада е 15-годишната Маги Войзин, която се състезава в ски-свободен стил.