СЕЙНТ ЛУИС БЛУС – Минесота Уайлд 3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
В серията: Сейнт Луис води с 3:0
* Джейдън Шварц вкара победния гол през втората третина и Сейнт Луис се доближи на един успех от елиминирането на Минесота. Вратарят Джейк Алън направи 40 спасявания за успеха. Колтън Парайко се разписа за „блусарите“ през първата част, а в края на мача Александър Стийн отбеляза на празна врата. Чарли Койл беше точен за Минесота, а Деван Дъбник отрази 28 удара. Четвъртият мач от серията е в Сейнт Луис и ще се играе в четвъртък сутринта от 4:30 часа българско време.

Кълъмбъс Блу Джакетс – ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС 4:5 след прод.
(3:1, 0:2, 1:1, 0:1)
В серията: Питсбърг води с 3:0
* Джейк Гюнцел вкара хеттрик, включително победното попадение 13:10 минути след началото на продължението, за да приближи Питсбърг на успех от класиране за втория кръг на плейофите. Браян Ръст и Евгени Малкин също бяха точни за „пингвините“, а Марк-Андре Фльори направи 33 спасявания. Гюнцел е първият новобранец в историята на Пингуинс, който вкара хеттрик в плейофен мач. Кем Аткинсън наниза два гола за Кълъмбъс, а Зак Веренски и Брендън Дубински добавиха по едно попадение. Сергей Бобровски отрази 42 удара. Следващият мач също е в Кълъмбъс и ще се играе в сряда от 2:30 часа рано сутринта наше време.

Ню Йорк Рейнджърс – МОНРЕАЛ КАНЕЙДИЪНС 1:3
(0:0, 0:1, 1:2)
В серията: Монреал води с 2:1
* Александър Радулов се отличи с гол и асистенция за победата, с която Монреал взе аванс в плейофната серия. Артури Лехтонен и Шей Уебър също бяха точни, а Кери Прайс направи 20 спасявания. Томаш Плеканец се разписа за Рейнджърс. Вратарят на нюйоркчани Хенрик Лундквист отрази 26 удара. Ню Йорк приема и четвъртата среща от серията. Мачът ще се играе от 2:00 часа във вторник рано сутринта българско време.

Сан Хосе Шаркс – ЕДМЪНТЪН ОЙЛЪРС 0:1
(0:0, 0:0, 0:1)
В серията: Едмънтън води с 2:1
* Зак Касиан вкара единствения гол в средата на третата част и Едмънтън постигна обрат в серията. Кем Талбът във втори пореден мач не допусна гол и направи 23 спасявания. Следващият мач е в Сан Хосе в сряда от 5:00 часа сутринта наше време.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ