Шампионът и носител на Купа "Стенли" в НХЛ Питсбърг Пингуинс записа драматична домакинска победа срещу Бостън Бруинс с 4:3 след продължение и оглави временното класиране в редовния сезон.

Гостите повеждаха на два пъти с попадения на Брда Марчанд (10:48) и Дейвид Крейчи (26:40), но „пингивните” изравняваха чрез Джъстин Шулц (12:49) и Ник Бонино (29:47). Конър Шиъри (49:02) след това даде преднина на Питсбърг, а Давид Пастърнак (53:20) изравни за 3:3 и вкара мача в продължение. Брайън Ръст вкара в 84-ата секунда на добавеното време и донесе шестата последователна домакинска победа шампионите, които събраха 43 точки и изпревариха с точка Монреал и Чикаго на върха в класирането.

В същото време Филаделфия Флайърс записа десета поредна победа след 4:3 при визитата си на Колорадо Аваланч. Това е най-добрата серия за отбора в лигата от 1985 година. Гостите изоставаха с 1:2, но вкараха три безответни гола чрез Уейн Симъндс, Роман Любимов и Брейдън Шен за пълния обрат. Мат Дюшен се разписа два пъти за Колорадо, който допусна шеста поредна домакинска загуба.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ