Българските щафети (мъже и жени) останаха извън първите 10 в стартовете в словенския зимен център Поклюка. Въпреки това, мъжете направиха силно състезание и завърши на 11-о място с изоставане от 2:18 минути от победителите от Франция. Красимир Анев на първи пост и Димитър Герджиков на трети стреляха без грешка, докато Антон Синапов на втори и Владимир Илиев на четвърти използваха по два допълнителни патрона, но никой от тях не влезе да прави допълнителни обиколки.

„Петлите“ в състав Жан Гийом Беатри, Кентен Фийон Мале, Симон Дестьо и Мартен Фуркад водеха през цялото време, използваха 7 допълнителни патрона и завършиха за 1.11:56,5 часа. Зад тях на 15,7 секунди финишираха руснаците, които допуснаха 1 грешка в стрелбата, а трети са германците след 11 допълнителни патрона.

При жените Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова и Даниела Кадева завършиха 17-и от общо 23 щафети. Нашите използваха 8 допълнителни патрона и финишираха с изоставане от 6:04,3 минути от победителките от Германия. Втори е квартетът на Франция (+10,1 сек.), а трети – на Украйна (+37,7).

Следващият старт за Световната купа по биатлон е в края на седмицата в Нове Место (Чех), където има спринт, преследване и масов старт.