Дъщерята на легендата на ЦСКА Радослав Здравков – Мина, прави фурор в турнирите по фигурно пързаляне в Англия, пише Красивата страна на спорта. От няколко сезона талантливото момиче се пързаля в двойка с британеца Хенри Айкен. На шампионата за танцови двойки в Шефийд този уикенд те заеха второ място. Българо-английското дуо е водено от треньорката Марка Хъмфри-Баранова и получиха сбор от 81.78 точки (49.69 точки).

С волния си танц по музика от „Алиса в страната на чудесата“ Мина и Хенри спечелиха публиката с чудесни костюми, закачлива хореография, страхотни поддръжки и чудесни фантастични стъпки.

Мина е родена на 9 февруари 1999 година и от няколко години се пързаля с чужди партньори. От миналия сезон българката е в двойка с 18-годишния Айкен. Към момента те представят британски клуб, но Здравкова иска да се пързаля за България на международно ниво. Следващото състезание на Мина и Хенри е в Мексико.

Състезанието в Шефийлд беше спечелено от Оливия Смарт и Джоузеф Бъкланд със 118.91 точки. Джоузеф е брат на Николас Бъкланд, който с Пени Куумс формира най-силната британската танцова двойка в момента./БЛИЦ