Президентът на Българската федерация по хокей на лед Мартин Миланов ще участва в уникалния турнир „Купата на президента“, която се организира от държавния глава на Беларус Александър Лукашенко.

Хокейната надпревара е за политици и ветерани. Освен Лукашенко се очаква участие да вземат президентът на Русия Владимир Путин, руският министър на отбраната Сергей Шойгу и руският вицепремиер Виталий Мутко.

Освен Беларус и Русия свои отбори ще имат Германия, Швейцария, Обединените арабски емирства, Финландия (водена от легендата Яри Кури).

За първи път ще участва обединен отбор на Балканския полуостров. Капитан на този тим ще бъде Мартин Миланов, който е единственият играещ президент на национална хокейна федерация. Негов съотборник ще бъде и изпълнителният директор на БФХЛ Стоян Бъчваров.

Беларуските медии чакаха Миланов още на летището в Минск. На президента на родната хокейна федерация предстоят срещи с Александър Лукашенко, както и с част от управата на Сибирския федерален окръг на Русия. На тези срещи ще бъдат дискутирани въпроси за развитието на хокея на лед и на масовия спорт като цяло.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ