Президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев бе повече от доволен от юношеската световна титла на Владимир Зографски.

"Влади преизпълни поставените му цели. Това, което се разбрахме с Влади Зографски, баща му Емил и Йоахим Винтерлих преди сезона, се изпълнява на 100 процента. Поставената преди началото на сезона цел Влади да е в топ 30 на Световната купа и да има медал от световното юношеско първенство вече са реалност. С всичките си постижения до момента Зографски-младши преизпълнява поставените му цели. Никога не сме си и мечтали да имаме световен шампион в ски-скоковете", сподели Минев, цитиран от БТА.

"Време е държавата да се замисли, че без шанци и спортна инфраструктура постижения като това на Зографски много трудно могат да се случат. Това, че те се случват, ни коства три пъти по-скъпо, защото подготовката на националния тим по ски-скокове не се извършва в България, а предимно в Австрия и Германия, където има условия за това. Искам специално да благодаря на отлично сработения треньорски тандем Емил Зографски и Йоахим Винтерлих, които си свършиха идеално работата", заяви още Цеко Минев.