КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС – Ню Джърси Девилс 2:0
(0:0, 0:0, 2:0)
* Сергей Бобровски направи 33 спасявания за третия си пореден мач без допуснат гол. За руския вратар на Кълъмбъс това е шеста „суха мрежа“ от началото на сезона. Оливер Бьоркстранд и Кем Аткинсън вкараха по един гол през третата част и Блу Джакетс взеха аванс от две точки пред Питсбърг в борбата за второто място в Дивизия Метрополитън. Кийт Кинкейд отрази 23 удара, но не успя да предотврати осмата поредна загуба на Ню Джърси.

Бъфало Сейбърс – ФИЛАДЕЛФИЯ ФЛАЙЪРС 3:6
(1:1, 1:3, 1:2)
* Радко Гудас се отличи с гол и две асистенции, а Филаделфия продължава атаката на място в плейофите. Джордан Уийл и Травис Конечни добавиха по едно попадение и едно голово подаване. Клод Жиру, Мат Рийд и Крис Вандевелд също се разписаха, а Стив Мейсън завърши с 31 спасявания. Джак Айхел вкара два гола и направи две асистенции за Бъфало. Ивендър Кейн добави едно попадение и едно голово подаване за „сабите“, които имат само една победа в последните си осем двубоя. Робин Лехнер отрази 24 удара, но за последните си шест мача е допуснал общо 24 гола.

Флорида Пантърс – НЮ ЙОРК РЕЙНДЖЪРС 2:5
(0:2, 1:2, 1:1)
* Хенрик Лундквист направи 43 спасявания, а Томас Глас се отличи с гол и асистенция за успеха на Рейнджърс, който е пети пореден за нюйоркчани като гост. Ник Холдън, Кевин Хейс и Крис Крийдър също се разписаха, а Павел Бучневич беше точен на празна врата. Арън Екблад и Томаш Ванек вкараха за Флорида, който спечели само един път в последните си шест домакинства. Джеймс Риймър допусна четири гола от 19 удара и беше заменен от Рето Бера, който отрази 9 удара в първия си мач в НХЛ от 9 декември 2015 година.

ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС – Детройт Ред Уингс 3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
* Алексей Марченко, Джеймс ван Риймсдайк и Назим Кадри се разписаха за Торонто, който сложи край на серията си от пет поредни загуби. Новобранецът Мич Марнър и Тайлър Бозак направиха по две асистенции, а Фредерик Андерсен завърши с 22 спасявания. Густав Нюкуист вкара и двата гола за Детройт, а Хенрик Зетерберг подаде и за двете попадения. Петър Мразек, който игра в осми пореден мач, отрази 25 удара.

Минесота Уайлд – СЕЙНТ ЛУИС БЛУС 1:2
(0:1, 0:0, 1:1)
* Владимир Тарасенко и Давид Перон се разписаха за Сейнт Луис, а Джейк Алън направи 32 спасявания за втората поредна победа на „блусарите“. Алън беше на 10,5 секунди от втори пореден мач без допуснат гол, но получи попадение от Мико Койву. Деван Дъбник отрази 18 удара към вратата на Минесота, който записа загуби в два от последните си три мача.

КОЛОРАДО АВЪЛАНЧ – Каролина Хърикейнс 3:1
(0:1, 2:0, 1:0)
* Габриел Ландеског и Тайсън Бери вкараха по един гол в рамките на 46 секунди през втория период за победата на Колорадо. Нейтън Маккинън се разписа на празна врата в края на мача. Бери завърши и с две асистенции, а Калвин Пикард направи 25 спасявания. Джъстин Фоулк вкара за Каролина, а Еди Лак отрази 22 удара.

Едмънтън Ойлърс – НЮ ЙОРК АЙЛЪНДЪРС 1:4
(0:1, 1:1, 0:2)
* Андерс Лий се отличи с два гола за успеха на Айлъндърс. Джошуа Хо-Санг вкара първото си попадение в НХЛ, а Андрю Лад също се разписа за нюйоркчани, които спряха серията си от две поредни загуби. Томас Грайс направи 27 спасявания. Зак Касиан се разписа за Ойлърс, който спря поредицата си от две победи. Кем Талбът отрази 23 удара към вратата на Едмънтън.

АНАХАЙМ ДЪКС – Нешвил Предатърс 4:3 след дузпи
(1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0)
* Патрик Ийвс вкара единствен при дузпите, а Джонатан Берние направи 24 спасявания за успеха на Анахайм. Рикард Ракел реализира изравнителния гол в края на втората третина, с който „патоците“ наваксаха пасив от два гола и след това стигнаха до ценна победа в битката за участие в плейофите. Раян Гецлаф се отличи с попадение и асистенция, а Ник Ричи също беше точен за Дъкс. Колин Уилсън, Раян Елис и Филип Форсберг бяха точни за Нешвил, който записа трета поредна загуба. Пека Рине отрази 39 удара.

Ванкувър Канъкс – МОНРЕАЛ КАНЕЙДИЪНС 1:2 след прод.
(0:1, 0:0, 1:0, 0:1)
* Пол Байрън вкара 1:13 минути след началото на продължението, а Монреал записа шестата си поредна победа. Тори Мичъл също се разписа за Канейдиънс, а Кери Прайс направи 27 спасявания. Мишел Шапю беше точен за Ванкувър, който спря серията си от две победи. Раян Милър отрази 36 удара.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ