Надеждата на родните ски-скокове Владимир Зографски почти сигурно няма да участва в стартовете от Световната купа до края на сезона. Световният шампион за юноши е дисквалифициран от състезанието в Харахов (Чехия) заради по-дълги ски.

Това означава, че Зографски няма да бъде допуснат до повече състезания до края на сезона. Владимир получи поредно наказание за по-дълги ски. Международната федерация по ски (ФИС) обяви официално преди 2 седмици, че при още едно провинение националът ще бъде санкциониран сурово.

Очаква се в следващите дни ръководството на ФИС да се събере и да реши съдбата на българина. Шансът той да бъде помилван обаче е минимален. Максималното възможно наказание за Зографски е дисквалификация за 2 години.

Родната федерация реагира остро на заплахата и обяви, че гафовете на Владимир, треньорския му щаб начело с баща му Емил Зографски и Йоахим Винтерлих са прекалено чести. Днешната дисквалификация на национала е негова четвърта за годината.

Иначе в Харахов скачачът направи страхотен скок от 133,0 метра в квалификацията, където се нареди втора. В първия кръг на състезанието той събра 118,9 точки, които щяха да му стигнат за класиране във втората фаза.