Карл Йохан Бергман записа втори успех в Световната купа по биатлон през сезон 2011/12. Шведът спечели спринта на 10 километра в Хохфилцен, след като преди седмица триумфирал в същата дисциплина в родината си. 33-годишният Бергман не сбърка при стрелбата и финишира за 24:41.9 минути.

Втори остана руснакът Андрей Маковеев, а трети изненадващо се нареди Бенджамин Вегер (Швейцария). Двамата също не направиха грешки на рубежа.

От българите отлично се представи Михаил Клечеров, който остана 17-и. Той не сбърка при стрелбата, но заради слабо беговото време не успя да влезе в десетката. Най-опитният ни състезател финишира за 25:41.3 минути. Красимир Анев е 31-и с две грешки и време 25.58.9 минути.

Мирослав Кенанов също стреля отлично, като липсата на грешки му позволи да финишира 49-и. Владимир Илиев е 85-и с пет пропуска при мишените.

Лидерът в генералното класиране Мартен Фуркад (Франция) остана 22-и с две грешки, но води уверено със 166 точки. Бергман е втори с 122, като дели тази позиция с четвъртия в днешното състезание Емил Хегле Свендсен.