Шведката Ана Свен Ларсон успя да спечели днешния втори слалом за Европейската купа по ски в Пампорово въпреки ужасните метеорологични условия. Тя финишира с общо време от двата манша от 1:42,15 мин.

Победителката от първия слалом в Пампорово Kиара Гмюр (Швейцария) се размина за малко от втори пореден успех. Тя водеше след първия манш. Силната мъгла и снеговалежа във втория обаче я принудиха да кара на сигурно и на финала тя слезе втора на 0,05 секунди от шведката.

Осветлението пуснато за втория манш помогна на всички. Поредна крачка към спечелването на големия глобус в Европейската купа направи норвежката Марен Шьолд. След четвъртото място във вторник тя се изкачи на трета позиция във втория слалом. Така тя вече води убедително със 154 точки аванс пред втората Лаура Пировано (Италия), която остана едва 35 в сряда. 17-годишната Михаела Кехайова завърши единствена от трите българки. Тинейджърката се нареди на 40-о място.

Състезанието премина при гъста мъгла, вятър и снеговалеж. Въпреки това организаторите от БФСки и "Пампорово" АД успяха да се справят за което получиха поздравления от всички участници. Вера Асенова, която зае 22-о място в първия старт получи специалната награда от "Пампорово" АД за най-добре представила се българска състезателка в слаломите.

Призьорките получиха парични премии и ефектни купи от Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, Цеко Минев, президент на БФСки, както и от сноубордист №1 Радослав Янков.

"Стана отлично състезание. Пистата беше перфектно подготвена, но времето не бе с нас и метео условията бяха доста неприятни. Вчера отпаднах още в началото,  но като че ли тогава трасето бе малко по-трудно като подредба. Дали се виждам и по-напред за Световната купа – да, разбира се. Имах труден сезон, започнах с контузия, не можех да карам дълго време, но сега всичко е наред и днешната победа ми дава увереност", коментира победителката Ана Свен Ларсон.