Шведската хокейна федерация обяви, че седем играчи от НХЛ ще играят за тима на предстоящото световно първенство в Чехия през май.
 
„Тре крунур“ ще могат да разчитат на вратаря Йонас Енрот (Далас Старс), защитниците Оливер Екман-Ларсон (Аризона Койотс) и Оскар Клефбом (Едмънтън Ойлърс), както и на нападателите Антон Ландер (Едмънтън Ойлърс), Елиас Линдхолм (Каролина Хърикейнс), Йоаким Линдстрьом (Торонто Мейпъл Лийфс) и Виктор Раск (Каролина Хърикейнс).
 
След края на редовния сезон в НХЛ мнозина играчи от клубовете, които няма да участват в плейофите, ще се присъединят към националните си отбори за световното първенство. Единственият словенец в НХЛ Анже Копитар (Лос Анджелис Кингс) ще играе за родината си. Треньор на Словения е неговият баща Матяж Копитар.
 
Съотборникът на Копитар в Лос Анджелис Кингс Мариан Габорик потвърди, че ще носи екипа на Словакия. Якуб Ворачек от Филаделфия Флайърс ще играе за Чехия. С тима тренировки ще започне и ветеранът Яромир Ягър, но още не е ясно дали ще играе за домакините на световното първенство, след като преди година обяви край на кариерата си в националния отбор.